HTML

házipálinka

A blog a házi cefrézés és pálinkafőzés rejtelmeibe avatja be az olvasót. Az alapoktól a végtermékig

Friss topikok

  • kgy555: Szia! Először is nagyon jó kis blogod van,grat hozzá. Nekem egy 17 literes főzőm,van és bár már ... (2011.11.28. 16:24) 3, cefrézés

Linkblog

Archívum

cefrézés 2

2011.07.09. 12:23 Ryuuzaki

2, cefrézés

 

A cefre lényege a következő:

  • A gyümölcs cukortartalmát élesztőgombák számára hozzáférhetővé tesszük, segítségükkel alkohollá alakítjuk a cukrokat.

 

Fontos tudnivalók:

  • 100kg gyümölcscefréből nagy általánosságban 7-8l pálinka készül
  • a cefrézéshez használt tartályt 65-70%-ig szabad megtölteni cefrével
  • a cefréhez nem szabad cukrot adni
  • a gyümölcsöt magozva, a szőreit leforrázva, vízzel mosva készítjük elő
  • érdemes átpaszírozni a gyümölcsöt
  • élesztő tápanyag használata ajánlott

 

Cefrézés menete:

  • gyümölcs tisztítása, magozása, aprítása, paszírozása
  • gyümölcs erjesztőtartályba helyezése
  • ph mérés
  • ph beállítása, ha szükséges
  • élesztőtápanyag keverése 20g/100l és cefrébe keverése
  • 40C°-os vízben 20g/100l arányban az élesztő cefrébe elkeverése
  • pár órára hagyjuk nyitva a tartályt
  • zárjuk le légmentesen a tartályt, a kotyogóba töltsünk vizet

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hazipalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr693052564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása