HTML

házipálinka

A blog a házi cefrézés és pálinkafőzés rejtelmeibe avatja be az olvasót. Az alapoktól a végtermékig

Friss topikok

  • kgy555: Szia! Először is nagyon jó kis blogod van,grat hozzá. Nekem egy 17 literes főzőm,van és bár már ... (2011.11.28. 16:24) 3, cefrézés

Linkblog

Archívum

alszesz

2011.07.14. 12:52 Ryuuzaki

Alszesz

 

Az alszesz az első lepárlás végterméke. Mennyisége a cefre kb. 20-30%-a. Felszólítom a kedves olvasót, hogy az előző fejezetet tanulmányozza át!. Annak ismerete elengedhetetlen.

Az alszesz tartalmaz:

  1. aldehideket
  2. metanolt
  3. etanolt
  4. kozmaolajokat
  5. glicerint
  6. szín, íz és illatanyagokat

Nekünk etanolra íz és illatanyagokra, az esetleges színanyagokra van szükségünk. Ezeket az összetevőket a második lepárlás során különítjük el.

A lepárlást végezzük lassú lángon, türelmesen. Figyeljük a hűtővíz hőmérsékletét. Lehetőleg tartsuk 30-40° C környékén.

Az első lepárlás eredménye egy opálos, nehéz gyümölcsillatú szúrós folyadék. Alkoholtartalma 70-80v/v%.

Szólj hozzá!

Címkék: alszesz előállítása

A bejegyzés trackback címe:

https://hazipalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr903065856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása