HTML

házipálinka

A blog a házi cefrézés és pálinkafőzés rejtelmeibe avatja be az olvasót. Az alapoktól a végtermékig

Friss topikok

  • kgy555: Szia! Először is nagyon jó kis blogod van,grat hozzá. Nekem egy 17 literes főzőm,van és bár már ... (2011.11.28. 16:24) 3, cefrézés

Linkblog

Archívum

Alkoholfokoló és hígítás

2011.07.14. 13:34 Ryuuzaki

Alkoholfokoló és hígítás

 

A Gay-Lussac-féle alkoholfokoló egy viszonylag pontos és olcsó műszer. Elengedhetetlen kelléke az otthoni pálinkafőzésnek.

Hogyan működik?

  • Az oldat alkohol koncentrációját annak sűrűsége alapján méri. A műszert bele kell helyezni a párlatba úgy, hogy az ússzon. Az érték leolvasható a műszer üvegcsövében levő skála segítségével.

Hígítás.

  • A pálinka standard alkoholfoka 51%. Erre az értékre kell hígítani a párlatunkat desztillált víz segítségével.

Szólj hozzá!

Címkék: alkoholfokolás

A bejegyzés trackback címe:

https://hazipalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr753065964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása