HTML

házipálinka

A blog a házi cefrézés és pálinkafőzés rejtelmeibe avatja be az olvasót. Az alapoktól a végtermékig

Friss topikok

  • kgy555: Szia! Először is nagyon jó kis blogod van,grat hozzá. Nekem egy 17 literes főzőm,van és bár már ... (2011.11.28. 16:24) 3, cefrézés

Linkblog

Archívum

01

2011.07.05. 14:45 Ryuuzaki

 

Mi is a pálinka?

 

A "pálinkatörvény lényege": Magyarországon, hagyományos magyar gyümölcsfajtákból készült magas alkoholfokú párlat.

Szerintem nincs olyan aki ne ismerné, hiszen ünnepek, tragédiák és a magyarság szerves része.

A pálinka azonban sokkal több, mint a nagyapa rohadt gyümölcsökből összepancsolt cefréjének a "lefőzött" változata.

Aki kóstolt már gyógynövényes, gyógyhatású pálinkát, vagy fehéreperfa hordóban, esetleg tölgyfahordóban érlelt párlatot az tudja, hogy vetekszik az íze minden nyugati italcsodával. Jómagam azon a véleményen vagyok, hogy a tölgyfahordóban érlelt ópálinka mérföldekkel jobb a blended whisky-nél.

A párlatokkal való játék és az ország gyümölcsfajgazdagsága szinte végtelen gazdag ízvilág létrehozását teszi lehetővé.

Szólj hozzá!

Címkék: a is pálinka mi pálinkafőzés

A bejegyzés trackback címe:

https://hazipalinka.blog.hu/api/trackback/id/tr183041722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása