HTML

házipálinka

A blog a házi cefrézés és pálinkafőzés rejtelmeibe avatja be az olvasót. Az alapoktól a végtermékig

Friss topikok

  • kgy555: Szia! Először is nagyon jó kis blogod van,grat hozzá. Nekem egy 17 literes főzőm,van és bár már ... (2011.11.28. 16:24) 3, cefrézés

Linkblog

Archívum

cefrézés 2

2011.07.09. 12:23 Ryuuzaki

2, cefrézés A cefre lényege a következő:A gyümölcs cukortartalmát élesztőgombák számára hozzáférhetővé tesszük, segítségükkel alkohollá alakítjuk a cukrokat. Fontos tudnivalók:100kg gyümölcscefréből nagy általánosságban 7-8l pálinka készüla cefrézéshez…

Szólj hozzá!

cefrézés

2011.07.09. 12:14 Ryuuzaki

1, A cefre  "Sz*rból nem lehet várat építeni". Tartja a mondás. A cefre esetében ez különösen igaz. Rotdhadt, penészes, büdös gyümölcsből nem lehet jó pálinkát főzni. Valami készíthető belőle, de az nem pálinka lesz. Gondoljunk csak bele! Meginnánk azt, amit…

Szólj hozzá!

01

2011.07.05. 14:45 Ryuuzaki

 Mi is a pálinka? A "pálinkatörvény lényege": Magyarországon, hagyományos magyar gyümölcsfajtákból készült magas alkoholfokú párlat.Szerintem nincs olyan aki ne ismerné, hiszen ünnepek, tragédiák és a magyarság szerves része.A pálinka azonban sokkal több,…

Szólj hozzá!

Címkék: a is pálinka mi pálinkafőzés

süti beállítások módosítása